SAJÁT UTAKON MEXIKÓBAN

Gyere velem Mexikóba! 10 nap/9 éjszaka TÉL 2017/18.

Az utazás egy életreszóló élménnyé formálása ez a kalandos körút az én vezetésemmel. Kalandorként egy olyan életstílust és szemléletet közvetítek, ami határtalanságot, szabadságot és boldogságot képvisel. Annak idején 19 évesen jöttem el otthonról, hogy az ismeretlent felfedezzem. Országról országra költöztem mire megtalálta azt a nomád életmódot, amiben igazán önmagamra találtam.

2015 óta írom a “My Seven Worlds” nevű blogot melyen a saját személyes fejlődésemet élőben dokumentálom. Több ezer magyart inspirtál,  és számtalan álom valóra váltásában játszottam szerepet, akiknek életmód tanácsadással segítettem  megtalálni a saját életútjukat. A hihetetlen kalandjam által váltam ismertté és rendszeresen szerepelek a hazai sajtó riportalanyaként. Ezekről a kalandos történetek hosszú soráról pedig személyesen is mesélek majd.

Hogyan szeltem át hajóstoppal az Atlanti-óceánt, hogyan jártam be szinte egész Latin-Amerikát autóstoppal egy év alatt, és hogyan bírkóztam meg a kihívások egész sorával, amellyel utazásaim során találkoztam.

Itt Mexikóban találtam otthonra, melyet szeretnék mindenkinek megmutatni egy olyan egyedi szemszögből, ahogy azt én magam fedezném fel, letérve a kijárt utakról.

Ez a körút jól tükrözi a személyiségemet és világlátását és melynek során nem csak egy országot ismersz meg, hanem saját magad egy másik oldalát is.  A személyes élményeimmel fűszerezett program egyszerre képviseli a fenntarthatóságot, a kalandvágyat, a nyitottságot, a természet szeretetét, valamint az emberközeliséget. A Saját Utakon Mexikóban nem csak az országról szól, hanem egy belső utazás is egyben.

Egyik mottóm, hogy a fejlődés ott kezdődik, ahol a komfort zóna véget ér! Sok szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a programot, aki valamit mást, valami újat keres, és nem ijed meg a saját árnyékától! Kiváló program pároknak, baráti társaságoknak, vagy céges csoportoknak. Az általam képviselt őszinte és pozitív hang az önmagukat kereső, a saját életcéljukat megtalálni és kiteljesedni vágyókhoz szól, azokhoz akik tudják, hogy sosem késő valami újat tanulni magunkról és az ismeretlenről.

A 1 éj Playa del Carmen + 1 éj Chichen Itzá + 1 éj Merida + 1 éj Campeche + 1 éj Calakmul + 2 éj Bacalar Lagúna + 2 éj Riviera Maya csomag tartalmazza:

7 éjszaka szállás a körutazás során, tipikus körutas hotelekben (helyi 4*) és 2 éj a Riviera Maya-n a választott magánszálláson vagy közvetlen tengerparti, All inclusive hotelben, standard szobákban. A körutazás során kategóriát garantálunk, az egyes hotelek a kapacitás függvényében változhatnak!. A csomag reggelit tartalmaz. Opcionális ebéd a program során ($150,- usd/fő felárért külön foglalható). Vacsora egyénileg (a hotelekben van A’la carte étkezési lehetőség). A tengerparti pihenés során a panzió csomag ellátás nélkül, a hoteles csomagok All inclusive. Kollektív transzfer (in/out), exkluzív transzfer a körutazás során légkondicionált buszokkal vagy személyautóval, létszámtól függően. Programok leírás szerint belépőkkel, az én idegenvezetésemmel. Meet&Greet megérkezéskor a repülőtéren. Képviseleti iroda Playa del Carmen-en, ahol magyarul beszélő kollégáink állnak az utasok rendelkezésére! Magyar nyelvű telefonos asszisztencia. Vészhelyzet esetére 24 órás magyar nyelvű telefonügyelet!

A csomag szabadon változtatható, hosszabbítási lehetőség és tengerre néző szobával is foglalhatók!

A csomag nem tartalmazza: Repülő jegyek, Kilépési illeték, Biztosítás, Fakultatív programok költsége, Resort fee-k, borravalók, ajánlatban nem szereplő egyéb szolgáltatások költségei.

KÖRUTAZÁS PROGRAM

1. Nap Megérkezés/Szállás: Playa del Carmen

Megérkezés Mexikóba, a Cancuni Repülőtérre a délutáni órákban. Meet&Greet a repülőtéren, találkozás irodánk magyar nyelvű képviselőjével. Majd transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram.
Ellátás: Nincs

2. Nap Szállás: Chichen Itzá

Playa del Carmen – Rio Lagartos – Chichen Itzá

Reggeli a szálláshely közelében, majd indulunk körutazásunk első állomása felé, a Yucatán-félsziget Északi részére, Tizimín tartományban lévő Rio Lagartos-ba, vagy ősi maya nevén „Holkoben”-be. Rio Lagartos nevét az ide érkező édesvízet kereső spanyol hódítóktól kapta, akik ivóvíz szűkében rátalálva erre a földfelszíni folyóra (mely igen ritka a Yucatán-félszigeten) fel kívánták tárni az egész területet. A folyó belsejébe érve vették csak észre, hogy az bizony hemzseg a krokodiloktól, ezért nevezték el „krokodil folyónak” vagyis „Rio Lagartos”-nak. Ez a természetvédelmi terület jelenleg az egyik legjelentősebb és legszebb eco-turisztikai látványosság. Első napunkat a Yucatan-félsziget természeti szépségeinek szenteljük. Rio Lagartos térsége ugyanis nem csak a krokodilokról híres, hanem itt található a rózsaszín csoda, a „Las Coloradas” is.

Egy hagyományos eljárással működő sóbánya, ahol a mai napig a tradícionális maya hagyományok szerint termelik ki, majd pedig a napon szárítják a sót. Hatalmas rózsaszín sóhegyek mellett található partszakasz pedig a sóból kioldódó ásványi anyagoknak köszönhetően gyönyörű rózsaszín színűre festi a vizet. Ugyanennek az ásványnak köszönhető az itt élő többszáz tagot számláló flamingó kolónia rózsaszín színe is. A látvány egyszerűen pazar. Rio Lagartos-ról Las Colorados-hoz motorcsónakkal jutunk el, útközben megcsodálva a helyi flórát és faunát, és megpillantva néhányat az itt fészkelő többszáz endemikus madárfaj közül. Majd fürdés a rózsaszín tóban, közben pedig megismerkedünk az ősi maya szépségápolási rituáléval, amit ki is próbálhatunk.

A tengeri só kiváló exfoliáló, a testradírozást követően a tóban található iszappal kenjük be magunkat, amiből rengeteg ásványi anyaggal töltődik fel a bőrünk kisimítva ráncainkat és bársonyossá téve bőrünket. A kényeztetést követően visszaindulunk Rio Lagartos-ba, ahol megebédelünk egy helyi étteremben, megkóstolva az ízletes tengeri fogásokat. Ebéd után továbbindulás Chichen Itzá felé. Érkezés a kora esti órákban. Chichen Itza, a Yucatan-félsziget legismertebb, a túristák által második leginkább látogatott történelmi helyszíne Mexikónak. Chichen Itzá romvárosa az UNESCO Világörökség része, de 2006-ban a Világ egyik 7 legújabb csodájának címét is elnyerte. Világhírneve és népszerűsége nem véletlen.

A több mint 30 km2 területen feltárt egykori hatalmas város az i.sz. 950-re érte el fénykorát. Ebben az időben Chichen Itzá Közép-Amerika valaha létezett legnagyobb mítikus városává és egyúttal a Kukulkan kultusz egyik legfontosabb központjává vált. A műemlékek nagy részén megjelenik Kukulkan a „Tollaskígyó” vagy mayául „Queztalcoatl”. Chichen Itzá fő látványossága a Kukulkan piramis. Chichen Itzá látványosságait a megszokottól eltérő módon nem nappal tekintjük meg, hanem az éjszaka sötétjében. Amikor leszáll az éj, és a koromfekete égboltot csak a csillagok világítják meg, akkor mi ott fogunk ülni a lenyűgöző Kukulkán piramisnál, és a misztikus és rejtélyes maya kultúrát a piramisra vetített fény és hangjáték formájában fogjuk megismerni. A látvány megdöbbentően gyönyörű, szemünk előtt elevenedik meg a mayák történelme, életre keltve az egykori várost.

Majd indulás tovább, megérkezés a szállásunkra. Szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram.
Ellátás: Reggeli a szálláshely közelében. Opcionális: ebéd a program során, vacsora a hotel A’la carte éttermében. (A csomagár nem tartalmazza!).

3. Nap Szállás: Merida

Chichen Itzá – Izamal - Uxmal – Merida

Reggeli a hotelben. Majd indulás vissza Chichen Itzá régészeti területére ahol köszönve annak, hogy Chichen Itzában töltöttük az éjszakát, elég korán tudunk érkezni ahhoz, hogy elkerüljük a tömeget és a nagy meleget, így zavartalanul csodálhatjuk meg a régészeti terület legfőbb látványosságait, kiváló fotókat készítve. A város leghíresebb műemlékeit az Északi oldalon, a Fő téren találjuk. Innen emelkedik ki középen az „El Castillo” piramis, melynek 9 szintből álló tetejét Tollas Kígyó formájú oszlopok vigyázzák.

Az Apácák néven ismert épületegyüttes, a Caracol (csiga) nevű kör alakú épület, mely csillagvizsgálóként működött. A „Harcosok Temploma”, „Színes Ház”, „Csonttár” (a Főpap sírja), „Labdajáték pálya”, „Jaguárok Temploma” „Rituális Cenote (vagy „Szent Kút”), felsorolni is sok a rengeteg látnivalót. Miután beteltünk a látvánnyal folytatjuk körutazásunkat. Következő állomásunk Izamal városa. Egy gyönyörű koloniális kisváros, és egy egykori maya város, és jelentős vallási zarándokhely úgy a mayák korában mint a mai keresztény kultúrában. A várost „sárga város” néven is illetik, lévén hogy a belvárosának valamennyi házát sárgára festették.

Itt található a San Antonio de Padua rendház, melyet egy egykori maya templomra a „Pop-hol-Chac”-ra építettek. A világon a második legnagyobb belső udvarral rendelkezik. De számos egyéb piramis található a városban. Meghökkentő élmény sétálni a koloniális kisváros utcácskáin, majd befordulva a sarkon egy piramisba botlani. És ez elég sokszor előfordulhat velünk Izamal-ban. A várost egyébként a „három kultúra városának” is hívják, hiszen itt három kultúra, az ősi maya, a koloniális valamint napjaink kultúrája találkozik. Egy békés kisváros, nyüzsgő főtér, helyi árusok, gyönyörű épületek, maya piramisok, mindez egy helyen.

Nem nehéz beleszeretni ebbe a kisvárosba. Izamal-ban megebédelünk, majd tovább indulunk Uxmal felé. Itt elsőként a régészeti területet látogatjuk meg. Uxmal a Puuc útvonal egyik legjelentősebb városa volt, fénykorában közel 20 ezer lakossal. Itt megismerhetjük a jellegzetes Puuc építészeti stílust. A Puuc stílusjegyeket nagyon könnyű felismerni, hiszen a piramisok alsó részének oldalai, teljesen síma falúak, és csak a piramisok felső egyharmadát díszítették. Ez az új építészeti megoldás tette lehetővé, hogy sokkal stabilabb, így valamivel tágasabb belső tereket hozzanak létre.

Uxmal legfontosabb épülete a Varázsló piramisa, amelyet egy már meglévő piramisra építettek rá, így 35 méter magasan emelkedik a város fölé. Uxmal városát a Chac Istenségnek, az Eső Istenének szentelték. Az esőnek nagy jelentősége volt a városban, mert más maya városoktól eltérően Uxmal-ban nem volt cenote (természetes víznyerőhely), hanem a városban számos ciszternában gyűjtötték az esővizet. Uxmal régészeti területe az UNESCO Világörökség része. Uxmal 1441-1541 közöttre teljesen elnéptelenedett. Uxmal legfőbb látványosságainak megtekintése után (Kormányzói palota, Teknősök háza, Nagy Piramis, Galambok temploma) tovább indulunk, és betérünk a helyi Csokoládé Múzeumba, ahol megismerkedünk a híres maya csokoládé készítésével, melyet kóstolóval zárunk.

A forró-pikáns maya csokoládé felderíti a testet és lelket. A Múzeum tárlatán haladva végigkövetjük a csokoládékészítés folyamatát, de megismerkedhetünk a maya családok életével is. Látogatásunkat pedig egy tradicionális maya szertartással zárjuk. Majd tovább folytatjuk utunkat mai napi végállomásunk, Merida felé. Merida a Yucatán-félsziget kultúrális központja. Élénk művészeti élete, gyönyörű koloniális belvárosa teszi vonzóvá a túristák számára. Itt esténként mindig bele lehet botlani valami jó kis programba, este érdemes tennünk egy sétát az óvárosban, megnézve mit tartogat számunkra az este.

Szállás elfoglalása. Este szabadprogram.
Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: Ebéd a program során, vacsora a hotel A’la carte éttermében. (A csomagár nem tartalmazza!).

4. Nap Szállás: Campeche

Merida – Mayapan – Oxkutzab - San Francisco de Campeche

Reggeli a hotelben, majd városnézésre indulunk Merida óvárosában. Megcsodáljuk a színes koloniális épületeket, megtekintjük egy nyüzsgő város helyi forgatagát. Merida egy főként textil-kereskedelemmel foglalkozó város volt, mely a mai napig az egész Yucatan-félsziget meghatározó kereskedelmi és gazdasági központja. Az 1542-ben alapított város egyszerre ősi és kortárs. Romok, haciendák, és katedrálisok sorakoznak egymás mellett művészeti galériákkal, múzeumokkal, éttermekkel és butikokkal tűzdelve. Megtekintjük a város főterét, a katedrálist, nézelődünk az óvárosban. Majd pedig tovább indulunk, következő állomásunk Mayapan régészeti területe. Az egykori mintegy 12 000 lakossal rendelkező maya várost ismertségben Chichen Itzá és Uxmal elnyomja. Pedig régészetileg a legjelentősebb ásatási területek egyike.

Ha valaki valóban meg akarja ismerni a maya kultúrát, akkor Mayapán az a hely ahová érdemes ellátogatnia. Régészeti gazdagságát az adja, hogy ez volt a spanyol hódítók megérkezése előttig leghosszabb ideig fennmaradt Maya város, így nagyon gazdag információ forrásul szolgál a mai napig a régészeknek. Mayapán egy nagy városfallal rendelkezett, mintegy 12 ezer városlakóval, de további 5 ezer lakosa élt a mintegy 9 km hosszú városfalon kívül. Mintegy 4000 épület és 26 cenote található Mayapán régészeti területén, tehát bőven van itt mit tanulmányozni. Chichen Itzá befolyása abszolút érzékelhető Mayapan építészeti stílusán, fő piramisa a Kukulkan piramis kicsinyített mása. Az épületek falai harci jeleneteket és az halál kultuszát ábrázolják. Utunkat folytatva következő állomásunk Oxkutzab városa.

Ez egy kisváros, mintegy 30 ezer, főként maya lakossal. Érdemes betérni, hogy bepillantást nyerjünk a helyiek életébe. A környéken jellemzően mezőgazdasággal foglalkoznak, trópusi gyümölcsöket, főként citrusféléket, avocado-t, mangót, papaya-t, mamey-t termelnek. Itt a helyi piacra fogunk ellátogatni, ahol a helyiek árulják a portékáikat. Megismerhetjük a szezon trópusi zöldség- és gyümölcs kínálatát, kóstolót vásárolhatunk, rengeteg új kedvencet fedezve fel magunknak. Majd ismét útrakelünk, Dél felé haladva tovább a Yucatan-félszigeten. Úticélunk San Francisco de Campeche ahol majd az éjszakát is töltjük. Útközben ebéd egy helyi tipikus étteremben. San Francisco de Campeche az első városok között volt amit a spanyol hódítók alapítottak a Yucatán-félszigeten, a város megalapítása 1540-re tehető.

Azon kevés város az amerikai kontinensen melyet városfallal vettek körül. Nem ok nélkül. San Francisco de Campeche fekvésénél fogva hamar a térség kereskedelmi központja lett, és elég nagy gazdagságot halmozott fel magának. A várost a kalózok tették igazán híressé. Olyan híres-hírhedt kalózok fosztogatták a várost évekig mint John Hawkins, Francis Drake vagy Henry Morgan. A város kalóztörténeteinek se vége se hossza, ha valaki kedveli ezeket a történeteket jó helyen jár. A kalóztámadásokat megelégelve húztak a város köré falakat a helyiek, és ennek a városfalnak köszönheti a város a turisztikai érdeklődést, hiszen emiatt szinte eredeti állapotában maradt fenn az óváros. Egy gyönyörű koloniális várost őrizve meg számunkra, a városfal és az óváros 1999 óta az UNESCO Világörökség része.


Szállás elfoglalása. Este szabadprogram. Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: Ebéd a program során, vacsora a hotel A’la carte éttermében. (A csomagár nem tartalmazza!).

5. Nap Szállás: Calakmul

Campeche – Edzna – Calakmul Bioszféra Rezervátum

Reggeli a hotelben, majd városnézés Campeche óvárosában, megcsodáljuk a neobarokk és mór stílusú épületeket, és az élénkszínűre festett házakat. A legfőbb nevezetességek megtekintése után folytatjuk utunkat. Mindulás Edzna régészeti területére, ahol a maya kultúra újabb jelentős állomását tekintjük meg. Edzna neve azt jelenti, hogy „Itzák háza”, amely az archeológusokat arra engedte következtetni, hogy az Itzá család befolyása alatt állt, sokkal korábban minthogy megalapították volna Chichen Itzá-t. A mintegy 25 km2-es területen mintegy 25 ezren éltek, csaknem fele annyian mint Coba-ban. Edzna elmélyíti a mayákról szerzett ismeretinket, további kérdéseket felvetve erről az intelligens társadalomról.

Edzna egy völgyben fekszik, ezért kifejezetten csapadékos a területe, magas páratartalommal, mely nem volt éppen kellemes az ottélőknek. Ezért egy hatalmas csatornarendszert építettek egyik része víztározókba vezetett, másik részüket pedig az öntözőrendszert táplálta, gazdagon termő földeket hozva így létre, de védelmi rendszerül is szolgált a 13 főcsatornából, 31 mellékcsatornából és 84 víztározóból álló rendszer. Edzna műemléki központjában megtekintjük a „Nagy Acropolis-t” vagyis Nap pontot az Ötszintű Várat, mely öt emeletével 40 méteres magasságig emelkedik, a „Kések emelvényét”, a „Maszkok Templomát”. És meggyőződünk a hely kiváló akusztikájáról.

Majd továbbindulunk, megebédelünk egy helyi étteremben. És folytatjuk utunkat Campeche államban, egészen közel a Guatemalai határig. Úticélunk a Calakmul Bioszféra rezervátum. Körutazásunkban a maya romvárosok után fokozatosan átadjuk a terepet újra a természeti kincsek felfedezésének. A Calakmul bioszféra rezervátum az egyik legnagyobb kiterjedésű összefüggő esőerdője amerikának, amely több mint 86 emlősfajnak ad otthont, itt őshonos 5 a Mexikó területén élő összesen 6 nagymacska fajtából. Itt megtalálható a Jaguár, Ocelot, Puma, Jaguarundis és Margays. De rengeteg majomfaj él itt, köztük a Howler majmok nagy számban, Tapír, valamint Tucán és Papagájok otthona is. Az esőerdőt nagyban veszélyezteti az egyre növekvő létszámú népesség, a vadállományt pedig a helyi vadászok tizedelik.

Jelenleg azonban még teljes pompájában élvezhetjük ezt a trópusi dzsungelt. Szállásunk az esőerdőben lévő Eco Lodge-ban lesz. Megérkezve meghallgathatjuk az esőerdő hangjait és átérezhetjük a természet energiáit magunk körül.


Szállás elfoglalása. Este szabadprogram. Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: Ebéd a program során, vacsora a hotel A’la carte éttermében. (A csomagár nem tartalmazza!).

6. Nap Szállás: Bacalar

Calakmul – Chetumal – Bacalar Lagúna

Korai reggeli a hotelben, majd pedig dzsungeltúrára indulunk az esőerdőbe. Megismerjük a helyi flórát és faunát, növény- és állatvilágot, endemikus madárfajokat. Ha szerencsénk van többet meg is pillanthatunk közülük nem ritka hogy az ösvényen áthaladó állatokba botlunk. Egy kényelmes túrával érkezünk meg Calakmul régészeti területére, hiszen itt mélyen az esőerdőben meghúzódva található egy ősi maya város, Calakmul romjai. Calakmul Bioszféra rezervátum és maga Calakmul régészeti területe is az UNESCO Világörökség része 2002 óta. Lehetőség a Calakmul Múzeum megtekintésére, ami jó kiindulópontként szolgál látogatásunkhoz, hiszen itt egy áttekintést kaphatunk a területről, építészetről, de a helyi flóráról és faunáról is. Calakmul városa közel 1200 évig létezett (ie. 550 – isz. 900), és lakosainak száma elérte az 50 ezret, a város mérete pedig megközelíti a 70 m2-t.

És csak egy piciny rész e nyitott a nagyközönség előtt, de több mint 6500 építményt tártak fel eddig. Tehát egy Maya szuperhatalom volt egykor, nagy befolyással rendelkezett a térségben, de mint minden szuperhatalomnak, így Calakmul-nak is meg voltak a maga riválisai, a Guatemalai Tikal személyében. Calakmul legnagyobb piramisa több mint 45 méter magas, melynek tetejéről elláthatunk egészen Guatemaláig, hiszen mindössze 22 mérföldnyire vagyunk a határtól. Majd tovább indulunk a már Belízhez közeli Chetumal város felé. Útközben megebédelünk egy helyi étteremben. Chetumal-ban panorama városnézés, a város főbb nevezetességeinek megtekintése: Plaza de Bandera tér, Kormányzói palota, Parque Renacimiento.

Majd pedig megnézzük a Maya Múzeumot, ami azért érdekes, mert a többi múzeumtól eltérően itt megtalálhatóak a legnagyobb piramisok és épületek kicsinyített másai, így megnézhetjük hogy milyenek is lehettek ezek az épületek eredeti pompájukban. Nagyban hozzájárul hogy a régészeti területeken látottakat jobban megértsük vagy jobban el tudjuk egyáltalán képzelni, hogyan élt ez a hihetetlen fejlett és hatalmas civilizáció fénykorában, amely máig tele van titkokkal! Például az sem világos még, hogy mi okozta a hirtelen hanyatlásukat és ezeknek a hatalmas városoknak az elnéptelenedését, mindezidáig csak találgatások folynak. Majd pedig folytatjuk utunkat Bacalar felé, ahol mai szállásunk lesz. Körutazásunk másik csúcspontja, egy újabb természeti csoda, ahol megpihenünk. A Riviera Mayán túl fekszik egy gyönyörű, eldugott, kevesek által ismert tengerparti rész, a „Costa Maya”, ahol természetes tengerpartok és ritkán látogatott maya romok húzódnak meg.

Itt található Bacalar Lagúnája, melyet a 7 színű névvel is illetnek, mert a kék hét csodálatos árnyalatában játszik a kristálytiszta víz színe. Egy eldugott gyöngyszem, egy jól titkolt kincs, a fenntartható túrizmus egy nagyon jó példája. Itt kipihenjük fáradalmainkat.

Szállás elfoglalása. Este szabadprogram. Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: Ebéd a program során, vacsora a hotel A’la carte éttermében. (A csomagár nem tartalmazza!).

7. Nap Szállás: Bacalar

Egész nap szabadprogram. Fürdés, pihenés, napozás a tengerparton. A körutazás eddigi fáradalmainak kipihenése. Akik az aktív kikapcsolódást szeretik, jó alkalom a helyszíni fakultatív programok kipróbálására. Itt lehetőség van snorkelezni, búvárkodni, kajakozni, motorcsónak túrára menni. Vagy csak feküdni a tengerparton és a „semmittevés művészetét” gyakorolni!


Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: Ebéd, vacsora a hotel vagy a környék A’la carte éttermeinek egyikében. (A csomagár nem tartalmazza!).

8. Nap Szállás: Playa del Carmen

Bacalar Lagúna – Coba – Tulum – Playa del Carmen

Reggeli a hotelben, majd indulás körutazásunk utolsó napjára, mely nagyon sok meglepetést tartogat. Elsőként Coba-ba megyünk, hogy felmásszunk a mintegy 130 lépcsőfokot számláló piramis tetejére és gyönyörködjünk a panorámában. Coba szintén egy meghatározó városa volt a maya kultúrának, igen befolyásos szerepe volt. Érdekessége hogy a leghosszabb kikövezett úthálózattal rendelkezett. Coba-ból tovább indulva ellátogatunk egy a turistáktól elzárt Maya faluba. Túránkat a fenntartható turizmus jegyében szervezzük ezért feladatunknak érezzük a helyi lakosok támogatását.

A faluban nagyon szerény körülmények között élnek az emberek, ide viszünk adományt, az odaúton megállunk és bevásárolunk a családoknak az alapélelmiszerekből egy kis ajándékcsomagot összeállítva. Babot, cukrot, rizst, egy kis kekszet illetve kávét viszünk. Cserébe betérünk egy maya családhoz, megnézzük hogyan élnek, hogyan főznek, mit esznek, általában kóstolóval is kínálnak minket. Itt meghallgatjuk hogyan beszélnek a helyiek mayául, ugyanis a faluban csak a fiatalabbak tanultak meg spanyolul, az idősebb generáció csak mayául ért. Majd ellátogatunk a faluban Maria-hoz, aki megmutatja nekünk a tortilla készítés hagyományos maya módját, ezt követően pedig tortilla készítő versenyt rendezünk, mindenki elkészíti, megsüti majd meg is eszi a saját tortilláját.

Majd pedig meglátogatjuk a falu sámánját, aki az egyike – ha nem az utolsó – az igazi maya sámánoknak. A sámán még az ómaya nyelvet beszéli! és a helyiek szerint valódi gyógyító erővel rendelkezik. Megkérjük hogy végezzen el rajtunk egy tisztító-gyógyító szertartást, ahogy azt ősei csinálták. Majd pedig elköszönünk a helyiektől, vásárolunk egy-két szuvenírt a kézzel készített apróságokból ezzel is támogatva őket, és visszaindulunk a civilizációba. Útközben megebédelünk egy helyi étteremben. Majd pedig a híres Tulum felé vesszük az irányt. Tulum a maya romvárosok királynője. Különlegességét egyedi fekvése adja, ez az egyetlen tengerpartra épült maya város. Megtekintjük Tulum legmagasabb épületét az „El Castillo”-t vagy „Kastélyt”, a kígyóval, halakkal, és tengeri állatokkal díszített „Freskók Templomát”, valamint a maya építészetben igen ritka, félkörívben épült „Szél Istenség Templomát” a „Templo de Dios del Viento”-t.

A romváros bejárása után tovább folytatjuk utunkat tengerparti nyaralóhelyünkre. Megérkezés a választott szálláshelyre. Idegenvezetői szolgáltatás vége. Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: Ebéd a program során (A csomagár nem tartalmazza!). Vacsora már egyénileg.

9. Nap Szállás: Playa del Carmen

Szabad program, pihenés a tengerparton. Playa del Carmen rengeteg szórakozási lehetőséget rejt. Este séta a Quinta Avenida-n ahol bárok és éttermek, üzletek végtelen sora húzódik. A nagyon Európai tengerparti város a Riviera Maya legfelkapottabb nyaralóhelye. Nem véletlenül! A városban a főutcával párhuzamosan húzódik végig a tengerpart, gyönyörű fehér homokkal, és azurkék vízzel nem kell messze menni, hogy az ember élvezhesse a tengerpartot, ugyanakkor minden gyalogos távolságra van.

Lehetőség további fakultatív programokra, melyre jelentkezés és befizetés irodánk képviselőjénél.

Az alapcsomag szabadon bővíthető extra éjszakákkal, igény szerint!

10. Nap Elutazás: Cancun

Délelőtt szabad program. Délig kijelentkezés a hotelből. A szálloda szolgáltatásait egészen az elutazásig igénybe lehet venni. Extra térítés ellenében a helyszínen „Late check out” szolgáltatás igényelhető. Délután transzfer a cancuni repülőtérre. Elutazás egyénileg, idegenvezetői szolgáltatás nélkül.

Az alapprogram extra éjszakákkal kiegészíthető, ha több időt szeretne a tengerparton pihenéssel eltölteni!

Az alapprogram Cancuni extra éjszakával is kiegészíthető a program elején, ha a repülőjáratok kedvezőbbek más beérkezésnél!

A Riviera Maya-n csere szabadon választott hotelre, a kapacitás függvényében különbözet fizetéssel megoldható!

Az esetleges módosítási igényeket a megrendeléskor kérjük jelezni.

 Részvételi díj USD/fő
Panzió
Körutazás „Tourist” hotelek -
Hotel The Reef 
Coco Beach 4* All inclusive
Standard 4*
Körutazás „Tourist” hotelek -
Hotel The Reef 
Playacar 4* All inclusive
Premium 5*
Körutazás „Tourist” hotelek -
Iberostar Tucan 
Quetzal 5* All inclusive
Minimum
létszám 6 fő / Extra éj a Maya Rivierán
2 ágyas1 ágyas felár2 ágyas1 ágyas felár2 ágyas1 ágyas felár
22/01/2018
– 01/02/2018
 1517,-/108,- 455,-/163,-1527,-/119,-  457,-/177,- 1597,-/159,- 446,-/213,-
20/02/2018
– 01/03/2018
 1527,-/114,- 455,-/169,- 1538,-/125,- 457,-/182,- 1628,-/174,- 446,-/227,-
22/03/2018
– 31/03/2018
 1527,-/88,- 455,-/141,- 1538,-/97,- 457,-/155,- 1628,-/135,- 446,-/188,-
* Az alapcsomag a Riviera Maya-n extra éjszakákkal bővíthető, a tengerparti hotelek szabadon választottra is cserélhetőek, az árkülönbözetmegfizetésével!,Hosszabbításnál külön transzfer out fizetendő! Minimum létszám 6 fő! Privát túra lekérésre kattints a BŐVEBBEN A körutazáson külön gyerekárra nincs lehetőség!
MENNYISÉGI KEDVEZMÉNYEKCsoportos megrendelés esetén levonandó a fenti csomagárakból!
Létszám / Kedvezmény USD/fő8-9 fő10+ fő
2018. Január 01. – 2018. Április 30. közötti indulások 100,- 200,-
*A mennyiségi kedvezmények egyazon időpontra vonatkozó, csoportos megrendelés esetén érvényesek! Az egyágyas felárak és hosszabbítás árak megegyeznek a 2 fős áraknál írtakkal!
Foglalási feltételek
Foglalás: Minimum 25 nappal érkezés előtt. Az utasok útlevélben szereplő pontos neve a járatinformációk valamint a választott csomag nevének megadása szükséges! Hotelek lekérésre, kapacitás nem garantált. Fizetés: Legkésőbb 21 nappal érkezés előtt, átutalással. Lemondás/Módosítás: 21 napon túl kötbér nélküli. 20-15 napon belül a teljes csomag 50%-ka, valamint $35 adminisztrációs költség felszámításra kerül. 14 napon belül, vagy No Show esetén a teljes csomag felszámításra kerül! Visszaigazolt foglalások módosítása $35,-/módosítás. A csomag megrendelésével irodánk foglalási feltételeit (Terms&Conditions) automatikusan elfogadottnak tekintjük. Jelen feltételek egyéni foglalásokra vonatkoznak. Csoportos foglalás esetén a feltételek ettől eltérhetnek!
BŐVEBBEN ITT ÉRDEKLŐDJ!