My Seven Worlds

 

Bartanics Fanni vagyok, 1988-ban születtem. Magyarországon nőttem fel és mintegy 17 évet Budapesten töltöttem. Kis családban, kiváltságok nélkül, de szerető környeztem. Soha nem vágytam külföldre, hiszen ragaszkodtam a barátaimhoz és a családhoz.

A késő tini éveimben mégis úgy döntöttem külföldre költözöm, de a mai napig nem tudom miért. Nyaralások alatt mindig iszonyú honvágy kínzott. Visszatekintve, nem vagyok meglepve, hogy a körülöttem lévők miért kérdőjelezték meg minden kijelentésem. Hiszen néhány hónappal később elkezdtem nekivágtam a világnak, és azóta sem álltam le. Mégis mi történt?

Kinyílt a világ

Rengeteget tanultam magamról, a világról, és más kultúrákról. Hirtelen elkezdtem felnőni, kinyíltak a szemeim és többre kezdtem el vágyni. Magyarország többé nem volt elég. Mintha egy személyre szabott kábítószer dolgozná végig magát a véráramban. Mámorban és izgalomban úszkálva, külföldi munkalehetőségek után kezdtem nézelődni, hogy ez az érzés folytatódjon.

Így lettem légiutas-kísérő Belgiumban, majd Spanyolországban, dolgoztam nagy amerikai vállalatoknak személyi asszisztensként, az oxfordi egyetemen világ klasszis professzoroknak, szakácsnak is beálltam képesítés nélkül, közösségi oldal és marketing manager is voltam, és így tovább. Mindezt úgy, hogy a főiskolát sosem fejeztem be.

Amikor minden megváltozott

2015 Július eleje volt, amikor ki kellett találjam, hogy mit kezdjek egy egész szabad hónappal nyár végén Európában. Csak annyit tudtam, hogy egy potenciális ‘életet megváltoztató élményre’ volt szükségem. A stoppolás egész jó választásnak tűnt. Európa viszonylag biztonságos, rövidek a távolságok és egy teljesen új perspektívából ismerhetem meg a különböző kultúrákat. Így megpakoltam a hátizsákom és elindultam a 25 napos útra Budapest és Lisszabon között. Összesen 8000 km-t utaztam.

Útközben jöttem rá, hogy miért is indultam el. A lelki terhelés folyton követett és sokszor hullámvasút szerűen változott a lelkiállapotom, de talán pont ennek köszönhetően volt az út a legeredményesebb tanítás.

 

Belső utazás

Sokáig ugráltam országok között és próbáltam megfelelni a társadalmi elvárásoknak. Mindig találtam nagyon jól fizető munkát, mindig béreltem lakást, vettem autót, voltak díszpárnáim és porszívóm. De valahogy sosem éreztem boldognak magamat. Így mindig magam mögött hagytam az életemet, és újra kezdtem valahol máshol. Majd rájöttem, hogy velem volt a baj. Nem a saját elvárásaimnak próbáltam megfelelni, hanem másokénak, nem a saját boldogságom volt előtérbe helyezve, félelem volt a szívemben, hogy mi lesz ha tényleg végleg itt hagyom amiért megdolgoztam.

De végül magamat választottam és elindultam hátizsákkal járni a világot. Útközben egy teljesen más emberré váltam. Folyton azon dolgoztam, hogy erősebb és jobb ember legyek. Elkezdtem mások hangját kizárni és csak a sajátomra hallgatni. Hiszen mások honnan tudnák, hogy nekem mi a legjobb? Óriási fejlődésen mentem keresztül, amíg meg nem tanultam feltétel nélkül szeretni önmagamat. Ez volt a kulcsa az igazi boldogságomnak.

My Seven Worlds és a személyes fejlődés

Mikor elkezdtem írni a blogot, utazó blognak indult. Próbáltam arról írni, hogy merre járok és miket látok, de sosem ment. Valahogy mindig mélyebb témákat feszegettem a félelemről, irigységről, kihívásról. Egyre többen kezdtek el olvasni és írni, hogy mennyire inspirálom őket. Tudat alatt már életmód tanácsadással foglalkoztam és pár olvasómnak sikerült ennek köszönhetően megvalósítani az álmait.

Észrevettem, hogy egyre többen kérték a segítségemet és akarva akaratlanul is folyton segítettem mindenkinek, akivel szóba álltam. Végre! Megtaláltam az élet célomat. Amiben igazán önmagamra leltem, és tiszta szívből szeretem csinálni. Ezért vágtam bele az életmód tanácsadásba, hiszen ha már ennek a tudásnak a birtokában vagyok, mások igényt tartanak rá, és imádom csinálni, akkor bűn lenne nem ennek szentelni minden időmet.

Olyan sokat kaptam én is útközben másoktól, ideje visszaadni a környezetemnek és segíteni az útjukat.

Álmodj nagyot, ne hagyd, hogy mások megkérdőjelezzék a döntéseid, zárd ki a társadalmi nyomást, folyamatosan tanulj, soha ne engedd, hogy mások félelmei megfertőzzék a kíváncsiságod és a bátorságod! És legfőképpen, szeresd önmagad feltétel nélkül.

 

12754876_10208364321176744_730232541_o